UTTS’ye kaydolmak için son 2 gün

Gelir İdaresi, Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne 31 Ocak’a Kadar Geçiş Yapmayanları Cezalandırabilir

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından kayıt dışı ekonomi ve usulsüz fatura uygulamalarından kaynaklanan vergi kaybını önlemek amacıyla kurulan Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi’ne geçişler hızla devam ediyor.

5 Ekim 2023 tarihinde yayımlanan UTTS Uygulama Genel Tebliği, mükelleflerin araçlarına Taşıt Tanıma Birimi takılmasını zorunlu kıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı Gelir İdaresi Başkanlığı, vergi mükelleflerinin mağdur olmamaları için sisteme kayıt tarihini de güncelledi. Bu kapsamda söz konusu mükelleflere ait tüm taşıtların 31 Ocak 2025 tarihine kadar UTTS’ye geçiş yapması gerekiyor.

Yapılan açıklamaya göre, mükelleflerin herhangi bir ceza veya mağduriyet yaşamamaları için 31 Ocak 2025 Cuma günü saat 24.00’e kadar utts.gov.tr adresinden UTTS’ye kaydolarak belirtilen banka hesaplarına ödeme işlemlerini tamamlamaları gerekiyor.

31 Ocak’a kadar UTTS’ye kaydolmayanlarla özel usulsüzlük cezaları uygulanabilir

31 Ocak 2025 tarihine kadar utts.gov.tr üzerinden kaydını yaptırmayan taşıt sahipleri, montaj işlemlerini 30 Nisan 2025 tarihine kadar tamamlayabilirler. Bu tarihten sonra UTTS’de düzenlenmeyen satış fişleri gider beyanında kullanılamayacak ve vergi indiriminden faydalanılamayacak. Belirlenen süre içinde kayıt ve montaj işlemlerini tamamlamayan taşıt sahiplerine mükellefiyetlerine göre 7 bin TL ile 28 bin TL arasında değişen özel usulsüzlük cezaları uygulanabilir. Ayrıca zamanında Taşıt Tanıma Okuyucu ve istasyon donanım kurulumu yapmayan akaryakıt istasyonları her ihlal tespitinde 280 bin TL özel usulsüzlük cezası ödeyebilir.

Sisteme kayıtlı taşıt sayısı 2 milyonu, akaryakıt istasyonu sayısı ise 12 bini geçti

UTTS geçiş sürecinde utts.gov.tr adresinden Taşıt Tanıma Birimi siparişi vererek ödemelerini tamamlayan taşıt sayısı 2 milyonu aştı. Ayrıca, yaklaşık 12 bin akaryakıt istasyonunun UTTS’ye dahil olmak için gerekli Taşıt Tanıma Okuyucusu ve donanım siparişlerini tamamlayıp montaj süreçlerine başladığı belirtilmektedir.

Related Posts

Küresel piyasalar haftaya pozitif başladı: ABD verileri ve tarife müzakereleri odağında

Küresel piyasalar, ABD’nin yoğun bilanço ve veri gündeminin takip edileceği haftaya iyimser bir başlangıç yaptı. Ticaret müzakerelerine yönelik beklentiler risk iştahını desteklerken, ABD büyüme ve istihdam verileri yatırımcıların radarında.

Küresel askeri harcamalar rekor kırdı: Savaş endişesi trilyon dolarlık artış getirdi

Jeopolitik gerilimlerin tırmanmasıyla küresel askeri harcamalar 2024’te yüzde 9,4 artarak 2 trilyon 718 milyar dolara ulaştı. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu’daki hızlı yükseliş dikkat çekerken, Türkiye’nin askeri bütçesi son 10 yılda yüzde 110 büyüdü.

Bakanlığın soğan mesaisi

Emeğinin karşılığını alamayan yüksek girdi maliyetlerine karşın düşük kaldığını ifade ettikleri satış fiyatından şikayetçi olan soğan üreticileri ve tedarikçileri eylem planı hazırlığındaydı. Ticaret ve Tarım Bakanlığı’nın ‘yoğun gece mesaisiyle’ plan rafa kalktı.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir