Trump etkisi dünyaya yayılıyor: Portekiz’den seçim öncesi sınır dışı hamlesi

Portekiz Hükümeti, 18 Bin Yabancıyı Ülkeden Göndermeye Hazırlanıyor

ABD’deki Başkan Donald Trump yönetiminin göçmenlere yönelik sert politikalarıyla benzer adımlar atan Avrupa ülkelerinden biri de Portekiz. Ülkenin erken genel seçimi için 18 Mayıs’ta sandık başına gidecek olmasıyla birlikte, geçici hükümet yasadışı olarak kabul edilen 18 bin yabancının ülkeden gönderilmesi kararını aldı.

António Leitão Amaro’nun başkanlık yaptığı Bakanlar Kurulu, 18 bin yabancıya ülkeden ayrılmaları yönünde bildirimler göndererek sınır dışı etme sürecini başlatacak. Amaro, ilgili makamların gelecek hafta 4,500 yabancıya ülkeden gönüllü olarak ayrılmaları için 20 günlük bir süre vereceğini açıkladı.

Portekiz’de Sınır Dışı Politikaları Gözden Geçiriliyor

Portekiz’de hükümetin azınlık oylamasını kaybetmesi sonucu erken seçim kararı alınmasının ardından, Portekiz’in işleyen sınır dışı politikalarını gözden geçirme gerekliliği doğdu. Amaro, ülkenin kurallarına uymayan bireyleri ülkeyi terk etmeleri konusunda uyardı ve bu konuda somut adımların atılacağını vurguladı.

Portekiz’de Üç Yılda Üçüncü Erken Genel Seçim

Başbakan Montenegro’nun aileyi hukuk firmasıyla bağlantılı olmakla suçlanması üzerine, hükümetin güvensizlik oyu almasıyla erken seçim kararı alındı. Montenegro’nun liderlik ettiği hükümetin parlamentoda sadece 80 sandalyesi bulunuyor ve 10 gün içinde yapılacak seçim, son üç yılda ülkenin üçüncü erken genel seçimi olacak.

Trump ve Göçmen Karşıtı Politikaları

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın göçmenlere yönelik sert politikaları devam ederken, Meksika sınırındaki güvenliği artırmak için alınan kararlar dikkat çekiyor. Trump, ABD’de doğan göçmen çocuklarına otomatik vatandaşlık veren yasayı değiştireceğini ve sınırdaki düzensiz göçmen akışını durduracağını açıklamıştı.

Trump’ın sınıra bin 500 asker gönderme kararı almasının yanı sıra, El Salvador’da bulunan üst düzey güvenlikli hapishanede çete üyelerinin tutulmasını sağlayan uygulamalar da devam ediyor. Benzer şekilde, Karayip ülkelerinden Dominik Cumhuriyeti de Haitili göçmenleri ülkeye kabul etmemişti.

Related Posts

Suriye’nin yeni logosu belli oldu! Peki anlamı ne?

Suriye’de 13 yıl boyunca devam eden iç savaşta yüzbinlerce insan hayatını kaybetti. Son yıllarda Rusya’nın da desteği ile Esad topraklarını büyütmüş, YPG dışında büyük bir toprağa hükmeden aşırı gruplar neredeyse bitmişti. İdlip’te sıkışan bu gruplar …

Silivri’de orman yangını

Silivri’de çıkan orman yangınına müdahale ediliyor.

“Ağzına telefon sokulan dayı”nın AKP pişmanlığı

Yıllar önce bir sokak röportajında telefonunu muhabirin ağzına sokmaya çalıştığı anlarla hafızalara kazınan vatandaş, yeniden gündemde. Aynı isim, katıldığı yeni bir sokak röportajında AKP’ye oy verdiği için pişman olduğunu söyledi. Yorumları, sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Trump’tan New York ön seçimlerini kazanan Mamdani hakkında açıklama: Şehri bu komünist delinin mahvetmesine izin vermeyeceğim

Trump’tan New York ön seçimlerini kazanan Mamdani hakkında açıklama: Şehri bu komünist delinin mahvetmesine izin vermeyeceğim

Ajan avı mahkemede bitti: Çin vatandaşları hakim karşısında

ABD’de Çin adına casusluk yaptıkları iddia edilen iki kişi, donanma üsleri hakkında bilgi toplamak ve içeriden ajan devşirmekle suçlandı. Zanlıların 2022’de gizli ödemelerle ABD ulusal güvenlik bilgilerini Çin istihbaratına aktardığı belirtildi. Çin ise suçlamaları reddetti.

BM Gıda ve Tarım Örgütü: Gazze Şeridi’nin sadece yüzde 4,6’sında tarıma elverişli toprak kaldı

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO), İsrail soykırım savaşının abluka altındaki Gazze Şeridi’nde tarımı ortadan kaldırdığını ve kentin yalnızca yüzde 4,6’lık bir kısmında tarıma elverişli bir toprak bıraktığını duyurdu.