Ticaret Bakanı Bolat’tan “Dünya Tüketici Hakları Günü” mesajı

Anayasa’nın 172. Maddesiyle Tüketicilerin Korunması Güvence Altına Alınıyor

Ticaret Bakanı Bolat, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, tüketicilerin korunmasının önemine dikkat çekti. 172. maddeyle devletin tüketicileri koruma ve bilgilendirme tedbirleri alması gerektiğine vurgu yapan Bolat, Türkiye’de bu kavramın Anayasa’da yer aldığını belirtti.

Bolat, Ticaret Bakanlığı olarak tüketicileri korumak amacıyla 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve diğer ilgili düzenlemeler çerçevesinde faaliyet yürüttüklerini söyledi.

Tüketicilerin değişen ihtiyaçlarına yönelik dünya genelindeki iyi uygulamaları dikkate aldıklarını belirten Bolat, mevzuatın geliştirilmesi ve mağduriyetlerin önlenmesi için piyasa aktörleriyle iş birliği yaptıklarını aktardı.

Bolat’ın paylaşımına göre, tüketici hakem heyetleri son birkaç yılda birçok uyuşmazlığı çözüme kavuşturmuş ve aldatıcı reklamlar yapan firmalara ciddi para cezaları uygulanmıştır.

Firma Denetimleri Devam Ediyor

Tüketicilerin haklarını korumak amacıyla mesafeli sözleşmelerden abonelik sözleşmelerine, perakende ticaretten satış sonrası hizmetlere kadar birçok alanda denetimlerin sürdüğünü belirten Bolat, geçen yıl birçok firma hakkında cezai yaptırım uygulandığını açıkladı.

Ticaret Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen denetimlerin, tüketicilerin doğru ve eksiksiz bilgilendirilmesi adına önemli olduğunu vurgulayan Bolat, fiyat etiketi ve tarifelerin incelenmesinin tüketici çıkarları açısından kritik olduğunu söyledi.

Bolat’a göre dijital dönüşüm sürecinde yaşanan gelişmeler tüketicilere yeni olanaklar sunarken beraberinde yeni riskleri de getiriyor. Bu sebeple, bakanlık dijital tüketicilerin korunması için çalışmalarını sürdürüyor.

Ticaret Bakanı Bolat, tüketicilerin güçlenmesi ve haklarının korunması için tüketici koruma politikasının önemine değinerek, 15 Mart Dünya Tüketici Hakları Günü’nü kutladı.

Related Posts

Çin’in ekonomik adımları piyasalarda “devalüasyon” sinyali veriyor

Bursa Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz: “Çin, ticaret savaşlarından kaynaklı ihracatının azalacağı ve büyümesinin yavaşlayacağını öngördüğü için büyümede ana motoru tüketime kaydırdı. Bu nedenle faizleri indirdi” dedi. ABN AMRO Kıdemli Ekonomisti Arjen van Dijkhuizen: “Kredi ana faiz oranları ve 1 yıllık orta vadeli kredi imkanı gibi diğer faiz oranlarında da indirimlerin yapılmasını bekliyoruz” açıklamasında bulundu.

Emeklilikte yeni tasarı TBMM’de: Milyonlarca kişiyi ilgilendiriyor

“Staj ve çıraklık mağdurları” adı altında bir araya gelen ve dönem dönem sosyal medya çağrıları ve basın açıklamaları yapan bu grup uzun süredir emekliliğe dair taleplerini duyurmaya çalışıyordu. Mağdurların sesini duyan Hatay Milletvekili Nermin …

Türk Lirası son 6 ayın en düşük seviyesinde! İşte gerilemenin sebebi…

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) bazlı Reel Efektif Döviz Kuru (REK) endeksi, nisan ayında bir önceki aya göre 1,55 puan azalarak 72,12 olarak gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Yurt İçi Üretici …

Akaryakıtta tabela bu gece değişiyor

Petrol fiyatlarındaki sert düşüşün ardından akaryakıtta tabela değişmeye devam ediyor. Dün otogaz fiyatlarında indirime gidilirken, akaryakıt sektörü kaynaklarına göre bu gece yarısından itibaren motorinde 1,30 TL indirim bekleniyor.

İcra ülkesi olduk

Bu yıl sadece dört ayda icra dairelerine 3 milyon 448 bin yeni dosya daha eklenince; toplam dosya sayısı 23 milyon 329 bine ulaştı.

‘Finansman ve istihdamda sanayicimizi destekleyici yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz’

Bakan Kacır, “Türk sanayinin elde ettiği kapasiteyi kaybetmesine, potansiyelini heba etmesine asla razı olmayız. Bu anlayışla önümüzdeki süreçte finansman ve istihdam başlıklarında sanayicimizi destekleyici yeni adımlar atmaya hazırlanıyoruz” dedi.