Teknolojinin aşırı kullanımı beyin çürümesine yol açabilir

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde Teknoloji Bağımlılığı ve Beyin Çürümesi Konulu Panel Gerçekleştirildi

Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen panelde, Tıp Fakültesi Nöroloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyeleri Doç. Dr. Fatma Şimşek ve Prof. Dr. Hüseyin Köse tarafından, teknoloji bağımlılığının zararları üzerine öğrencilere bilgi verildi. Panelin moderatörlüğünü İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Besim Yıldırım yaptı.

‘Analiz ve Problem Çözme Yeteneği Kullanılmıyor’

Doç. Dr. Fatma Şimşek’in belirttiğine göre, dijital dünyaya erken saatlerde maruz kalmak, beynimizdeki hafıza ve öğrenme ile ilgili bölgeleri etkiliyor. Kısa videolar ve dijital uyaranlar, beyinde sürekli bir konudan diğerine geçişi teşvik ederek analiz kabiliyetinin azalmasına sebep olabiliyor.

‘Dijital Ortamda Uzun Süre Zaman Geçirmenin Zararları’

Doç. Dr. Şimşek, beyin çürümesinin belirtilerinin unutkanlık, düşünme zorlukları, konsantrasyon kaybı, sosyal izolasyon ve zihinsel yorgunluk şeklinde olabileceğini belirtti. Gençler arasında artan teknoloji kullanımının beyin gelişimini olumsuz etkileyebileceğinin altını çizdi.

‘Dijital Detoks Önerileri’

Şimşek, beyin sağlığını korumak için dijital detoks yapılmasını, pozitif yönleriyle teknolojiyi kullanmayı ve ekran süresini sınırlamayı önerdi. Ayrıca düzenli fiziksel egzersiz yapmayı, yeterli uyku almaya özen göstermeyi, sosyal etkinliklere katılmayı ve teknolojiyi bilinçli bir şekilde kullanmayı tavsiye etti.

Related Posts

İstanbul depreminin dijital ayak sesleri: İnternet kullanıcıları neler arattı?

23 Nisan’da Marmara Denizi’nde meydana gelen 6,2 büyüklüğündeki depremin ardından internet kullanıcıları bazı konulara yoğun ilgi gösterdi. Özellikle Google’ın depremi 30 saniye önceden bildirmesi, sarsıntı sonrası operatörlerde yaşanan …

Geleceğin kaplanını besliyoruz; ehlileştirmezsek av olabiliriz

Bir köprünün çökmek üzere olma ihtimali yüzde 20 olsa, kimse o köprüden geçmeyi göze almazdı. Bir uçağın düşme ihtimalinin yüzde 20 olduğunu bilseydik, kimse o uçağa binmezdi. Fakat, yapay zeka gibi devrim niteliğindeki bir teknolojiyi, ona olan …

Kuzey Amerika’nın alt kısmı yavaş yavaş Dünya’ya doğru eriyor!

Kuzey Amerika’nın altına dalan Pasifik Okyanusu’ndaki tektonik plakanın, kratonik incelmeye neden olduğu teorisi üzerinde duruluyor.

One UI 7 güncellemesi popüler Samsung modeli için yayında!

Samsung, daha önce defalarca ertelenen One UI 7 güncellemesini uyumlu modellere dağıtmaya devam ediyor. Güney Koreli marka son olarak popüler bir orta segment telefonu için One UI 7 sürümünü kullanıma sundu. Galaxy S23 FE için One UI 7 güncellemesi …

Depremi önceden haber veren uygulamalar: En iyi deprem uygulamaları!

İstanbul’da meydana gelen 6.2 büyüklüğünde deprem şiddetli şekilde hissedildi. Google bu depremi 30 saniye önce Android kullanıcılarına bildirerek vatandaşların önlem almasını sağladı. 6.2 şiddetindeki depremin ardından daha büyük deprem riskine …

iPhone 17 ile birlikte, iPhone’larda 12 GB RAM dönemi başlıyor

Apple, iPhone 17 serisinde RAM kapasitesini artırmayı planlıyor. iPhone 17 Air, iPhone 17 Pro ve Pro Max modellerinde 12 GB RAM ile çoklu görev performansı ve Apple Intelligence’ın etkinliği üst seviyelere çıkarılabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir