Her depremde çöken GSM operatörleri hakkında rapor hazırlanacak

Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Kenan Altınsaat’tan Açıklamalar

Türkiye Bilişim Derneği Genel Başkanı Kenan Altınsaat, dernek olarak kriz durumlarında iletişim konusuna odaklandıklarını belirtti. Altınsaat, deprem gibi büyük afetlerde sorunların hızla çözülmesi için karar vericilere sunulacak bir rapor üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Ayrıca, yeni görevine atandığını hatırlatan Altınsaat, dernek olarak hedeflerini sıraladı.

“Şubelerde Katma Değer Üretmek Önceliğimiz”

Altınsaat, Türkiye Bilişim Derneği’nin geçmişine sadık kalarak sektörde şeffaf, katılımcı ve bütünleştirici bir rol üstlenmeyi hedeflediklerini belirtti. Derneğin ülkeye katma değer sağlamayı, teknoloji üzerinden insanlara hizmet etmeyi amaçladığını vurgulayan Altınsaat, şubelerde bilişim sektörüne destek vererek yerel ekonomilere katkı sunmayı planladıklarını ifade etti.

Gençler ve Kadınlar İçin Çalışmalar

Türkiye Bilişim Derneği, gençler ve kadınlar için çalışma grupları oluşturarak sektöre yeni katkılar sunmayı hedefliyor. Gençlerin staj yapmalarından iş bulmalarına kadar desteklenmesini amaçlayan dernek, kadınların bilişim sektöründe daha fazla yer almasını destekleyerek ülkenin her köşesinde kalkınmaya katkı sağlamayı planlıyor.

İstanbul Depremi ve İletişim Sorunları

2020 yılından bu yana kriz yönetimi konusunda çalışmalar yapan Türkiye Bilişim Derneği, mobil iletişimde yaşanan aksaklıkları gözlemledi. Altınsaat, İstanbul’da yaşanan küçük çaplı depremde mobil şebekelerin kısa süreliğine devre dışı kalmasına dikkat çekti. Dernek, bu tür iletişim sorunlarının çözümüne katkı sağlamayı amaçlıyor.

“Çözüm İçin Birlikte Çalışacağız”

Türkiye Bilişim Derneği, mobil iletişim altyapısını sağlayan kurumlarla birlikte çalışarak çözüm odaklı adımlar atmaya hazırlanıyor. Kullanıcıların kriz anlarında en etkili iletişimi alabilmeleri için çalışmalar yapmayı planlayan dernek, paydaşlarla bir araya gelerek ortak çözümler üretecek. Elde edilen sonuçların kamuoyuyla paylaşılması hedefleniyor.

Related Posts

İhracatta nisan ayında geçen yıla göre artış

Uludağ İhracatçılar Birliği UİB’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklamasına göre nisan ayında ihracatı 3,2 milyar dolar olan UİB’nin, yılın ilk 4 aylık ihracat tutarı da 13 milyar 65 milyon 358 bin dolar oldu.

OPEC üyesi 8 ülke üretim artışı planını hızlandırdı

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubu üyesi 8 ülke, haziranda bir önceki aya göre günlük 411 bin varil üretim artışına gidecek.

Uludağ İhracatçı Birliklerinin nisan ayı ihracatı 3 milyar 244 milyon dolar oldu

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) nisan ayı ihracatı, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 15 artarak 3 milyar 244 milyon dolar oldu.

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı! ‘Amaç: Yapılan hukuksuzluklar sonucu…’

CHP Milletvekili Ümit Özlale TCMB kararlarını yorumladı. Özlale kararlardaki amacı ”Yapılan hukuksuzluklar sonucu eriyen rezervleri biriktirmek ve TL’yi cazip hale getirmek” diyerek ifade etti.

Ticaret Bakanlığı harekete geçti: 4 telefon modeli için toplatma kararı!

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, 4 telefon modeli ve 1 hoparlörün insan sağlığına ve elektromanyetik uyumluluğa dair teknik gereklilikleri karşılamadığına hükmetti. Ticaret Bakanlığı’na yapılan bildirim sonrası bu ürünlerin toplatılmasına karar verildi. Ürünleri satın alan vatandaşların para iadesi alma ya da başka bir ürünle değiştirme hakkı bulunuyor.

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 156 ülkede yemekleri tatlandırıyor

Türk baharatı ve aromatik bitkileri 5 kıtadaki 156 ülkede yemekleri tatlandırırken, sektör geçen yıl 250 milyon dolarlık ihracatla ülke ekonomisine katkı sağladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir