IMF’den Türkiye ekonomisine ilişkin açıklama! Dikkat çeken büyüme vurgusu

IMF ve Dünya Bankası, Avrupa Bölgesi Ekonomileri Hakkında Bilgilendirme Yaptı

IMF ve Dünya Bankası’nın Bahar Toplantıları kapsamında, Avrupa bölgesi ekonomilerine dair önemli açıklamalar yapıldı. Toplantıda Türkiye ekonomisinin büyüme tahminlerine ilişkin konuşan Kammer, “Büyüme performansında gördüğümüz olumlu trendler, 2024’ün ikinci yarısında güçlü bir ivmenin devam edeceğini gösteriyor. Bu durum büyüme tahminlerinin yukarı yönlü revize edilmesine neden oldu. Tarifeler ve belirsizliklerin etkisini aza indirmek adına önemli bir adım.” açıklamasında bulundu.

Alfred Kammer, Türk hükümetinin enflasyonla mücadele programının ilerlediğini vurgulayarak, ekonomi ekibinin dezenflasyon programını başarılı bir şekilde yürüttüğünü belirtti.

Kammer, dezenflasyon sürecinin hızlandırılması gerektiğini vurgulayarak, daha sıkı bir maliye politikası uygulanması gerektiğini ifade etti. Bu adımın ekonominin uzun süreli kırılganlığını azaltacağını ve öngörülemez risklerle başa çıkmayı kolaylaştıracağını dile getirdi.

TÜRKİYE EKONOMİSİNDE BÜYÜME TAHMİNLERİ YUKARI YÖNLÜ REVİZE EDİLDİ

IMF’nin Dünya Ekonomik Görünüm Raporu’na göre, Türkiye ekonomisinin bu yılki büyüme tahmini hafifçe yukarı yönlü revize edilirken, gelecek yıl için tahmin sabit kalmıştı.

Raporda, Türkiye ekonomisinin 2025 yılında yüzde 2,7 büyümesinin ardından 2026’da yüzde 3,2’ye hızlanmasının beklendiği belirtilmişti.

IMF’nin ocak ayında yayımladığı tahminlere göre, Türkiye ekonomisinin bu yıl yüzde 2,6 büyüme göstermesi bekleniyordu. Gelecek yıl için ise büyüme tahmini yüzde 3,2 olarak öngörülmüştü.

Related Posts

Küresel piyasalar haftaya pozitif başladı: ABD verileri ve tarife müzakereleri odağında

Küresel piyasalar, ABD’nin yoğun bilanço ve veri gündeminin takip edileceği haftaya iyimser bir başlangıç yaptı. Ticaret müzakerelerine yönelik beklentiler risk iştahını desteklerken, ABD büyüme ve istihdam verileri yatırımcıların radarında.

Küresel askeri harcamalar rekor kırdı: Savaş endişesi trilyon dolarlık artış getirdi

Jeopolitik gerilimlerin tırmanmasıyla küresel askeri harcamalar 2024’te yüzde 9,4 artarak 2 trilyon 718 milyar dolara ulaştı. Özellikle Avrupa ve Orta Doğu’daki hızlı yükseliş dikkat çekerken, Türkiye’nin askeri bütçesi son 10 yılda yüzde 110 büyüdü.

Bakanlığın soğan mesaisi

Emeğinin karşılığını alamayan yüksek girdi maliyetlerine karşın düşük kaldığını ifade ettikleri satış fiyatından şikayetçi olan soğan üreticileri ve tedarikçileri eylem planı hazırlığındaydı. Ticaret ve Tarım Bakanlığı’nın ‘yoğun gece mesaisiyle’ plan rafa kalktı.

Piyasalarda neler yaşandı?

Bu hafta küresel piyasalarda uluslararası finans kuruluşlarının büyüme tahminleri yakından izlenirken yurt içinde TCMB verileri ve Bakan Şimşek’in ABD temasları dikkat çekti.

Tüpraş işçisi hakkı için ayakta

3 bin 500 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde yüzde 28 zam teklifine karşı işçiler rafinerilerde iş durdurdu. Petrol-İş, “Bu işin hakkı bu değil” derken, gözler yarın yapılacak yeni toplantıya çevrildi.

Bakan Uraloğlu: 23 yılda demir yollarına 63 milyar dolarlık yatırım yaptık

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin demir yollarında büyük bir dönüşüm yaşadığını belirterek, 23 yılda yaklaşık 63 milyar dolar yatırım yapıldığını açıkladı. Karaman-Ulukışla Hızlı Tren Hattı’nda yüzde 92 ilerleme sağlanırken, seyahat süresi 50 dakikaya düşecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir