Seyyar tezgahta işe başladı, şimdi 100 ülkeye satıyor

12 Yaşında Seyyar Tezgahta Başladı, Şimdi 100 Ülkeye Baklava Satıyor!

1970 yılında sadece 12 yaşındayken üç tekerlekli tezgahında su böreği ve baklava satışı yaparak sektöre adım atan Yüksel Aktaş, 1983 yılında ilk dükkanını açtı. Aktaş, zamanla işini genişleterek yaklaşık 200 çeşit baklava ve diğer ürünlerle sektörde faaliyet göstermeye başladı.

Artan taleple birlikte üretim tesisini genişletme kararı alan Aktaş, Nilüfer ilçesinde 10 bin metrekarelik yeni bir imalathane açtı. Bu tesiste 200 kişiyi istihdam eden Aktaş, Rusya, Çin, ABD, Suudi Arabistan, Almanya, Fransa ve Birleşik Arap Emirlikleri başta olmak üzere 100 ülkeye ihracat yapıyor.

“Farklı ve Özgün Bir Başarı Hikayesi”

Hacı Hasan Oğulları Yönetim Kurulu Başkanı Yüksel Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 12 yaşından 17 yaşına kadar seyyar tezgahta su böreği sattığını belirtti. Daha sonra ustalardan mesleği öğrenerek 1983 yılında ilk iş yerini açtığını ve çalışarak bugünlere geldiğini anlattı.

Perakendeciliği öğrendikten sonra yurt dışına açılmaya karar verdiklerini dile getiren Aktaş, şubelerin çoğunu kapatıp ihracata odaklandıklarını söyledi. Daha sonra Nilüfer ilçesinde 10 bin metrekarelik modern bir üretim tesisi kurduklarını belirten Aktaş, bu tesisin sektörde benzeri olmadığını vurguladı.

“Dünya Çapında Tanınan Bir Marka”

Aktaş, yaptığı açıklamada, şu anda 5 kıtada 100 ülkeye ihracat yaptıklarını ve dünya çapında tanınan bir marka olmayı hedeflediklerini belirtti. Teknolojiye ayak uydurarak kurdukları tesisin 350-400 kişinin çalışabileceği büyüklükte olduğunu söyleyen Aktaş, ürettikleri ürünler arasında fıstık, ceviz, kadayıf ve künefe çeşitlerinin bulunduğunu ifade etti.

Aktaş, özellikle Ramazan ayında fıstıklı ve cevizli baklavanın ön plana çıktığını dile getirerek, soğuk baklava ve Sütlü Nuriye tatlısının da talep gördüğünü söyledi. Ayrıca, üretim tesisinde AR-GE merkezi kurduklarını ve yeni ürün çalışmalarını burada sürdürdüklerini belirtti.

“Geleneksel Lezzetler, Modern Yaklaşımlarla Buluşuyor”

Aktaş, Bursa Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü ile yaptıkları iş birliği sayesinde sıfırın altında 18 derecede 1 yıl dayanan baklava geliştirdiklerini sözlerine ekledi. Turistlerin de ziyaret edebileceği bir tesis tasarladıklarını belirten Aktaş, Gazianteplilerden aldıkları mesleki mirası modern bir tesisle Bursa’ya kazandırdıklarını ifade etti.

KAYNAK: AA

Related Posts

Kilis’te biber hasadı başladı

Kilis’te kentin önemli gelir kaynaklarından biri olan ve yaklaşık 54 bin dekarda ekilen biberin hasadına başlandı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İşsizlik oranımız düşmeye devam ediyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: İşsizlik oranımız düşmeye devam ediyor

Türkiye’de koza üretiminin 100 tonu aşması bekleniyor

Türkiye’de geçen yıl 85 tonu bulan yaş koza üretiminin bu yıl 100 tonu aşması bekleniyor.

Kurultay davası başladı BIST yükseldi

Piyasalar, haftanın ilk gününde CHP Kurultay davasına odaklanmış durumda. Geçen haftayı yoğun geçiren piyasalarda bu hafta CHP Kurultay davası ve açıklanacak enflasyon verisi gündemi büyük yer tutuyor. DAVADAN ÇIKACAK KARAR ÖNEMLİ CHP Kurultay …

Mayıs ayı işsizlik rakamları açıklandı

Mevsim etkisinden arındırılmış işsizlik oranı %8,4 seviyesinde gerçekleşti.

Altın haftaya sakin başladı

İran-İsrail gerilimi ile sıçrayarak yeni zirveyi zorlayan altın fiyatlarında, geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir hakimdi. Ara ara düşen fiyatlar zirveyi zorlamasa da yükselişe geçti. Altın geçen haftayı düşüşle kapattı. Alım-satım yapacaklar altın …