Mozaik pasta tarifi, nasıl yapılır?

Mozaik pasta, pişirmeye gerek olmadan az malzeme ile yapılabilecek en pratik pasta tariflerinden biridir. İster beş çayında ister misafir ağırlarken hızlı bir şekilde hazırlayabilir ve dondurucuda uzun süreler muhafaza edebilirsiniz.

Mozaik pastayı damak tadınıza göre ceviz, fındık ve meyve de ilave ederek çeşitlendirebilirsiniz. Eğer formunuza dikkat ediyorsanız, bisküvi yerine yulaf, şeker yerine de pekmez kullanabilirsiniz.

İşte lezzetiyle müptelası olacağınız, tatlı krizlerinizde imdadınıza yetişecek mozaik pasta tarifi…

MOZAİK PASTA

4 KİŞİLİK    /    HAZIRLIK SÜRESİ: 20 DAKİKA 

Malzemeler:

  • 1,5 paket (300 gram) petibör bisküvi,
  • 1 su bardağı süt,
  • 5 yemek kaşığı toz şeker,
  • 3 yemek kaşığı kakao,
  • 3 yemek kaşığı tereyağı

Yapılışı:

  • Tereyağını uygun bir sos tenceresine alıp eritin ve ocaktan alın.
  • Ardından şeker, kakao ve sütü ekleyip şeker eriyene kadar karıştırın
  • Sosun bisküvileri yumuşatmayacak dereceye gelene kadar soğuması için kenara alın.
  • Soğuyan sosun içerisine bisküvileri elinizle irili ufaklı kırarak atın ve sosu tüm bisküvi parçalarına ezdirmeden yedirin.
  • Dilerseniz bu aşamada içerisine ceviz, fındık, meyve ilave edebilirsiniz.
  • Karışımı yağlı kağıt üzerine alın, elinizle rulo ya da piramit şekli verip yağlı kağıdı üzerine sararak buzlukta en az 3-4 saat bekletin.

Ve işte mozaik pastanız hazır, buzluktan çıkarıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun!

 

 

 

İlk yorum yapan olun

Bir yanıt bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.


*